PROJECTE ONTINYENT 2011-2015 | BLOC | Coalició Municipal Compromís per Ontinyent

Ontinyent necessita d'un projecte polític obert, engrescador i de Regeneració Democràtica, un projecte que el BLOC vol liderar i al que esteu totes i tots convidats.Un projecte que ja té cap de llista: JOSEP FRANCÉS. Amb aquest blog encetem el treball per concretar i definir el projecte de ciutat que necessita Ontinyent. Ontinyent té Futur, hem de construir-lo entre tots.

Total de visualitzacions de pàgina:

14/5/11

La Coalició Compromís presenta els seus compromisos PER UNA NOVA POLITICA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA:

Crear Nova Activitat Econòmica per Crear Ocupació.
Sembla que tots els partits compartim que la propera legislatura hem de fer altres polítiques de promoció econòmica si volem garantir el futur econòmic dels ciutadans d’Ontinyent. Nosaltres ja fa 2 anys que venim reclamant-ho, dos anys que el Partit Popular ha desaprofitat perjudicant a Ontinyent.


Varem escoltar organitzacions empresarials i sindicals, varem treballar i aconseguir que es signarà el pacte local per l’economia, un document de consens, que recull gran nombre d’actuacions mes o menys concretes a desenvolupar a curt, mig i llarg termini, mesures totes elles bloquejades per la majoria absoluta del PP.

Compartim la necessitat d’un pla estratègic que dissenye l’Ontinyent del futur, el projecte compartit de Ciutat que al marge de les majories polítiques hem d’aconseguir.
Podem compartir la proposta del PSOE de centralitzar els serveis econòmics i de promoció, sempre que açò no supose incrementar la despesa corrent i duplicar serveis que ja desenvolupen altres administracions, organitzacions empresarials o sindicals.

La proposta del PP de disposar d’un ADL a Bruseles, la podem recolzar, però ens cal informació, sembla mes altre projecte/subvenció de conselleria que una aposta real per fer de l’ajuntament un agent actiu en la promoció econòmica; i per suposat el que no compartim son les afirmacions de LINA referint-se a les poques competències que té l’ajuntament en la promoció econòmica. L’ajuntament pot i deu fer molt per promocionar nova activitat que genere nous llocs de treball, i si no sap o no vol, millor anar-se’n a casa

ONTINYENT TE FUTUR, L’AJUNTAMENT HA DE SER PROMOTOR ACTIU D’ACTIVITAT ECONÒMICA


Compromís per Ontinyent, creem que es hora de ser valents, hora de prendre decisions, hora d’apostar pel nostre futur.

El nostre compromís es recuperar el pacte local per l’economia, buscar consensos al si del Consell Econòmic i Social, apostar per tots els projectes de desenvolupament econòmic dels que estem parlant ja fa massa temps; però amb tot açò no es suficient, no es suficient fer un pla estratègic, ni tindre un ADL a bruseles, ni centralitzar els recursos de promoció econòmica, necessitem mesures concretes, viables i de futur.

Som conscients de que no tenim la solució màgica, però tenim idees i un equip

Aquestes son les nostres 5 propostes per transformar la promoció econòmica, generar nova activitat que segur generarà nous llocs de treball.

1.- Austeritat i reducció despeses corrents, per tal de disposar de recursos municipals per invertir en promoció econòmica.-

2.- Compromís d’invertir 1 milió d’euros anuals en l’ajuda (financiació capital risc) per la creació de noves empreses (participant al capital social de forma minoritària i temporal de les empreses que creen nova activitat i nous llocs de treball. Es crearia una comissió de tècnics dins de CONSELL ECONOMÒMIC I SOCIAL que avaluarà els projectes anuals que es presentaren i consensuarà el projectes anuals a recolzar) Aquesta formula per la financiació de projectes viables i que aporten nova activitat i nous llocs de treball, podria ampliar-se amb la participació de capital privat i d’entitats financeres de la comarca.

3.- Cessió d’us dels terrenys industrials i terciaris de propietat municipal, per la implantació de noves activitats que comporten llocs de treball.

4.- ONTINYENT CIUTAT UNIVERSITÀRIA. Crearem la regidoria d’UNIVERSITAT-EMPRESA. Apostem per dinamitzar la Pl. Del Sant Domingo, com zona Universitària (lloguer vivenda per a estudiants, activitat lúdica/cultural la nit dels dijous, utilització biblioteca central, cessió locals per a organitzacions estudiantils,..)

5.-. Potenciar el carrer major, mitjançant d’implantació de serveis públics. Acordar amb Caixa Ontinyent la cessió del Banc de València per la instal•lació de serveis públics (PROP, Agencia Tributaria, Seguretat Social,..)

Arxiu del blog