PROJECTE ONTINYENT 2011-2015 | BLOC | Coalició Municipal Compromís per Ontinyent

Ontinyent necessita d'un projecte polític obert, engrescador i de Regeneració Democràtica, un projecte que el BLOC vol liderar i al que esteu totes i tots convidats.Un projecte que ja té cap de llista: JOSEP FRANCÉS. Amb aquest blog encetem el treball per concretar i definir el projecte de ciutat que necessita Ontinyent. Ontinyent té Futur, hem de construir-lo entre tots.

Total de visualitzacions de pàgina:

15/5/11

Nota de premsa: Presentació “Compromís amb la Joventut”

El passat divendres 13 de maig a les 20:00 hores, al Saló d’Actes del CEIP Carmelo Ripoll, la Coalició Municipal Compromís per Ontinyent va presentar públicament els seus “Compromisos amb la Joventut”, amb les intervencions de David Cañete (Secretari Local del Bloc JOVE Ontinyent i núm. 14 a la llista de Compromís per Ontinyent), Neus Penadés (Membre del Bloc JOVE Ontinyent i núm. 5 a la llista de Compromís per Ontinyent) i Elvira Tortosa (Membre del Bloc JOVE Ontinyent i núm. 10 a la llista de Compromís per Ontinyent).



Amb un notable èxit de públic per a un acte d’aquestes característiques, més d’una cinquantena de joves ontinyentins i ontinyentines van tindre l’oportunitat de conèixer de primera mà les nombroses propostes en matèria de polítiques juvenils que la Coalició -formada per Bloc, Iniciativa i els Verds- ha elaborat de cara a la propera legislatura.

Des de Compromís tenim en compte que els joves són un sector molt important dins de la societat ontinyentina i que a la darrera legislatura han estat clarament desatesos fruït del desconeixement de la realitat que envolta dia a dia la joventut ontinyentina per part de l’actual equip de govern local. És per això que des de Compromís proposem, com a primera mesura d’actuació a realitzar en la propera legislatura, el dur a terme des de la Regidoria de Joventut el disseny d’un Pla Integral de Joventut a nivell municipal. Pensem que, per abordar les problemàtiques juvenils cal partir d’un diagnòstic real i actual de la situació en què es troba actualment la joventut ontinyentina. Aquest diagnòstic el realitzarien de forma coordinada els tècnics dels diversos departaments que integren l’Ajuntament seguint una sèrie d’eixos transversals (Educació, Cultura, Habitatge, Ocupació i Treball, Promoció de la Salut, Associacionisme i Voluntariat...) que cal tenir en compte en el seu conjunt per tal d’oferir unes polítiques integrals i eficaces en matèria de joventut.

Altres de les propostes més destacades que va presentar Compromís de cara a la propera legislatura són, per exemple, la potenciació de la Universitat a Ontinyent, tant a nivell acadèmic (ciutat universitària amb campus propi i diverses titulacions) com a nivell cultural (afavorint la realització conjunta d’activitats entre universitat i ajuntament com puguen ser conferències, exposicions, cicles de cinema i/o teatre, activitats esportives...). També cal destacar l’aposta per ampliar els horaris de les Biblioteques Públiques Municipals, així com la possibilitat d’oferir un horari nocturn especial durant el període d’exàmens finals. Altres propostes van encaminades al restabliment de les relacions entre Ajuntament i CLJO, dinamitzar i dotar el Casal de la Joventut amb activitats i serveis acords a les necessitats dels joves del S.XXI, l’aposta decidida per la rehabilitació de vivendes al casc antic de la ciutat (La Vila i Poble Nou) facilitant la seua eixida al mercat a través d’un sistema de lloguer jove amb garanties tant per a arrendadors com per a arrendataris, així com l’aposta decidida per part de l’Ajuntament a incrementar els programes destinats a ajudar aquells joves que emprenguen projectes i fomenten l’ocupació, i també apostant per la contractació, per part de l’Ajuntament, de joves titulats sense experiència a través de programes ja existents, com puga ser el Salari Jove, en coordinació amb el SERVEF.

En darrer lloc, des de Compromís per Ontinyent es va proposar la possibilitat de crear un espai acotat i delimitat a la nostra ciutat per tal que, tots els joves que així ho desitgen, puguen fer “botelló” sense tindre que amagar-se en la clandestinitat, i dotant a aquest espai dels serveis i infraestructures necessaris, tal i com s’ha fet a altres ciutats arreu de l’Estat Espanyol.

Una vegada acabada la presentació de les propostes en matèria de joventut, els assistents van poder gaudir d’un monòleg en valencià, a càrrec de la jove artista ontinyentina Núria Cambra i, posteriorment, es va oferir una “picaeta” com a cloenda per als més de 50 joves que van acudir a l’acte.

Ontinyent, 14 de maig de 2011.

Arxiu del blog