PROJECTE ONTINYENT 2011-2015 | BLOC | Coalició Municipal Compromís per Ontinyent

Ontinyent necessita d'un projecte polític obert, engrescador i de Regeneració Democràtica, un projecte que el BLOC vol liderar i al que esteu totes i tots convidats.Un projecte que ja té cap de llista: JOSEP FRANCÉS. Amb aquest blog encetem el treball per concretar i definir el projecte de ciutat que necessita Ontinyent. Ontinyent té Futur, hem de construir-lo entre tots.

Total de visualitzacions de pàgina:

16/11/10

PACTE LOCAL PER L’ECONOMIA... Una oportunitat perduda?

PACTE LOCAL PER L’ECONOMIA... Una oportunitat perduda?

Al juny del 2009 el BLOC llançava la seua primera proposta de PACTE LOCAL per posar en marxa polítiques de promoció econòmica. El procés d’arreplegar les propostes dels diferents agents socials, així com buscar la seua complicitat en demanar un pacte de tots per afrontar aquesta difícil situació, va estar una tasca fàcil. Amb les propostes de coses a fer damunt la taula, vam aconseguir entre tots un calendari i prioritza-les, ací ja van sorgir algunes dificultats; però en el fons tots coincidíem en el que hi ha que fer i les prioritats van quedar concensuades al document del pacte. Pacte que finalment s’anomenava PACTE LOCAL PER L’ECONOMIA.
Amb el contingut del pacte tancat, van començar el problemes... qui el signava, com es presentava a la premsa, amb quin format...(quant tots comencem a pensar en el nostre interès i com justifiquem la nostra postura...comencen el problemes). La primera pedra grossa amb aquest camí va estar la decisió dels sindicats de no signar el pacte.
Per fi, a Setembre del 2010, ja sense els sindicats, es signava el pacte i començava a treballar la seua comissió de seguiment. Per a nosaltres un pon bàsic de l’esperit del pacte es sumar esforços per reivindicar a altres administracions projectes necessaris per a Ontinyent.
Amb la proposta de pressupostos del 2011 de la Generalitat Valenciana i la coneguda reducció de pressupost per a l’Hospital d’Ontinyent; el PACTE, al nostre entendre deuria haver visualitzat la unió de les forces polítiques i socioeconòmiques d’Ontinyent per reivindicar un tracte mes just als pressupostos.
Per desgràcia no ha pogut ser així, s’hem reunit, estan fent-se gestions... però hem estat capaç de visualitzar la unió, la força social que el PACTE deuria tindre.
Si som incapaços de visualitzar una reivindicació tan clara i bàsica com garantir pressupost per a la construcció de l’hospital? per a que ens serveix el pacte?
Venen eleccions i tots estan molt nerviosos, l’interès general sembla que s’oblida i ens preocupa tant sols el nostre interès.

El BLOC continua apostant pel PACTE, creem necessari la suma d’esforços. Estem convençuts que siga quin siga el resultat electoral del 2011, Ontinyent necessitarà de consensos per poder garantir el seu futur. Per tot això volem demanar al PP i al PSOE, tranquil·litat, que no tensen més unes relacions ja complicades,  maig del 2011 no s’acaba el món i Ontinyent necessitarà d’acords per tirar endavant.

Executiva local del BLOC ONTINYENT