PROJECTE ONTINYENT 2011-2015 | BLOC | Coalició Municipal Compromís per Ontinyent

Ontinyent necessita d'un projecte polític obert, engrescador i de Regeneració Democràtica, un projecte que el BLOC vol liderar i al que esteu totes i tots convidats.Un projecte que ja té cap de llista: JOSEP FRANCÉS. Amb aquest blog encetem el treball per concretar i definir el projecte de ciutat que necessita Ontinyent. Ontinyent té Futur, hem de construir-lo entre tots.

Total de visualitzacions de pàgina:

11/3/10

MANIFEST DE SUPORT

ONTINYENT TÉ FUTUR

La situació socioeconòmica d’Ontinyent és dolenta, i pel que sembla cap dels dos partits majoritaris tenen un projecte clar per al futur d’Ontinyent, llevat d’esperar que València o Madrid ens donen la solució màgica.

L’actual crisi internacional, sumada a la crisi del sector tèxtil i l’excessiva importància d’aquest a la nostra economia ens deixa a Gener del 2010 unes dades d’atur realment preocupants (1 de cada 5 ontinyentins),.. i sembla que encara no hem tocat fons.

L’actual govern municipal del PP, sense idees ni capacitat de lideratge, ha estat incapaç de dur endavant cap política de promoció econòmica engrescadora. Pel que fa a la gestió pressupostaria, per primera vegada, a l'Ajuntament d'Ontinyent es tancaran dos exercicis amb un déficit més que important (el 2008 amb -2.700.000 euros i el 2009 .....¿prop de -4.000.000 euros?). Altra gestió, inclús en temps de crisi és possible, tant sols cal recordar la gestió pressupostaria dels governs municipals on els nacionalistes hem tingut responsabilitats.
El govern de la Generalitat continua amb la seua recepta: + Formula 1 + Ferrari + “Grandes Eventos a la capital del Túria”; .. la seua estratègia territorial continua ignorant la realitat comarcal i deixant de costat el futur de les Ciutats mitjanes del País.

Per la seua part el PSOE local tant sols té com a objectiu alabar les bondats del govern central, encara que siga a costa dels interessos dels valencians i d’Ontinyent. Amb secretari de grup i dos regidors amb dedicació exclusiva per a l’activitat política, poca cosa ens han demostrat. ¿açò era el vot útil  que Ontinyenet necessitava?.

L’oferta cultural i l’ús de la nostra llengua ha patit un greu retrocés en aquestsbo darrers anys de govern popular, retrocés que és del tot necessari corregir. Amb menys infraestructura la gestió cultural del BLOC al front de l'àrea de cultura de l'Ajuntament no té comparació possible, fa més qui vol que no qui pot.

La gestió que el govern municipal realitza de la participació ciutadana, de la gestió informativa i de la relació amb la societat civil, és realment preocupant per la degradació democràtica que dia a dia estem veient.

La politització partidista d’assumptes d’interès general com la solució al disseminat, el nou hospital, la ciutat del transport, funcionament Consell Econòmic i Social, creen enfrontaments on deurien haver consensos.

La necessitat de regenerar la vida política a tots els nivells és un clam cada vegada més urgent, hem de recuperar el sentit de la política, la raó de ser. La política ha de tornar a ser l’eina que la societat té i necessita per organitzar-se, per solventar els problemes. La política no es pot permetre estar sempre de campanya electoral, hem de recuperar la dignitat de la política.

El futur d’Ontinyent hem de construir-lo i treballar-lo des d’ Ontinyent, ni CAMPS ni ZAPATERO ens solventaran la greu situació que travessem. I ARA MÉS QUE MAI, es fa necessari un projecte polític que pose per davant l’interès general d’Ontinyent, no del partit, ni dels càrrecs.

Estem farts de l’enfrontament estèril PP-PSOE, defensem els interessos d’Ontinyent davant de MADRID, davant de VALÈNCIA, davant d’EUROPA, davant de qualsevol administració, siga quina siga l’opció política que la governe. El BLOC vol liderar l’Espai Valencià de Progrés al nostre País i per supossat també a Ontinyent, o siga, hem d’aconseguir ser el projecte polític que, des de la racionalitat, l’eficiència i la transparència, mostre el camí que cal seguir a aquelles persones que creuen que hi ha vida més enllà del ranci bipartidisme que resta capacitat democràtica a la vida pública valenciana i ontinyentina.

Amb aquest manifest de suport volem encetar un treball per construir l’ ESPAI VALENCIÀ DE PROGRES a Ontinyent, amb un projecte i discurs polític nou, regenerador de la política. Desde la humilitat, reconeixent els errors del passat i també els encerts, el BLOC vol liderar aquest procés, esteu totes i tots convidats a participar.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Ontinyent té futur amb clau valenciana.

vicent ha dit...

El poble de Ontinyent es mereix un canvi. Entre tots ho podem conseguir. No es just que el PP i el PSOE estigem tiran-se els plats els uns als altres sens fer res per el poble. El ciutadà de a peu vol solució per als problemes no vol més crispació

COMPROMIS PER ONTINYENT ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
COMPROMIS PER ONTINYENT ha dit...

El divendres 26 presentavem aquest blog, el projecte, ara ens toca treballar. promoure el blog, promoure les aportacions, anem a reunir-se amb molta gent,... però també ens cal la vostra ajuda.
gracies.