PROJECTE ONTINYENT 2011-2015 | BLOC | Coalició Municipal Compromís per Ontinyent

Ontinyent necessita d'un projecte polític obert, engrescador i de Regeneració Democràtica, un projecte que el BLOC vol liderar i al que esteu totes i tots convidats.Un projecte que ja té cap de llista: JOSEP FRANCÉS. Amb aquest blog encetem el treball per concretar i definir el projecte de ciutat que necessita Ontinyent. Ontinyent té Futur, hem de construir-lo entre tots.

Total de visualitzacions de pàgina:

28/5/11

UNA REFLEXIÓ PERSONAL DELS RESULTATS ELECTORALS

Article opinió de Joan Gilabert (membre de la candidatura de compromís), publicat al Periòdic d'Ontinyent, el dissabte 28 de maig.

En primer lloc i com a membre de la candidatura de Compromís, estic satisfet i orgullós del resultat que hem tret. El BLOC venia d’una situació complicada, molt complicada, però una renovació del partit i de candidats quasi completa, un nou cap de llista; incorporar al projecte al col•lectiu del VERDS i a la gent del BLOC JOVE, ha donat els seus fruits. L’esforç per entendre’ns ha valgut la pena.

En segon lloc, passada l’eufòria del primer dia, i malgrat les preses de la gent per conèixer qui governarà Ontinyent, crec que cal una reflexió serena, una reflexió individual i col•lectiva; i en això estem. Algunes conclusions que es poden extraure dels resultats electorals, són:

• És innegable que el PP ha guanyat les eleccions, es el partit mes votat i continua representant a un percentatge molt important d’Ontinyentins (8.000 vots, el 41% dels electors)

• És innegable que LINA INSA és la gran perdedora d’aquestes eleccions, en un context de majories absolutes del PP, INSA no ha revalidat la seua majoria absoluta, 16 anys de política professional, les seus formes i la crispació li han passat factura.

• Ontinyent té uns reptes importants que necessiten de consensos on cal que estiguen tant el PP, el PSOE, COMPROMÍS i EU (casetes, deute Municipal, reducció de la despesa corrent, projecte de CIUTAT) ens agrade més o menys...

• La gent vol transparència i honestedat en la gestió pública per damunt de personalismes, hem de saber gestionar els “egos”, tots fem falta perquè ens juguem molt com a poble.

Amb aquestes premisses, quina deu ser la aposta de COMPROMÍS?, què pot liderar COMPROMÍS?

Hi ha una primera aposta, l’etapa de LINA INSA s’ha acabat, es del tot necessari la sua retirada a la política. S’ha d’acabar amb la manipulació i sectarisme informatiu, amb els bàndols enfrontats continuament, amb l’egocentrisme, amb la falta de transparència i participació. Hem de passar fulla, altra forma de fer política és possible. Siga qui siga,qui lidere el govern municipal, aquest ha de ser plural, tots els grups han de participar amb una formula o altra de la gestió municipal, cal pactar consensos al voltant dels temes importants abans comentats. Cal consensuar i treballar l’Ontinyent del FUTUR.

Qui lidera aquest procés? Compromís amb 3 regidors està decidit a liderar tot el que estiga a les seus mans, però cal que la resta de grups també actuen. No demanem càrrecs, ni prebendes, però si un projecte per a Ontinyent.

El PP bé per “generositat” de LINA, bé per imposició col•lectiva ha de donar un primer pas clau, LINA INSA ha de dimitir i no prendre possessió de l’acta de regidora, amb aquest primer pas, es facilitaria arribar a acords necessaris. Així els representants del 41% d’electors tindran garantida la seua participació al govern de la ciutat, una participació proporcional al seu resultat electoral.

El PSOE, més enllà de reeditar tripartits, amb suport actiu o passiu, deurà entendre que aquestes eleccions obrin una nova etapa política, on el diàleg i consens cal treballar-lo amb tots, també amb el PP com han fet a altres llocs arreu de l’estat espanyol. Si volen liderar el futur govern han de ser capaços de sumar, d’obrir portes de diàleg amb tots.

EU ja ha parlat clar, votar al PSOE i no entrar a governar, caldrà exigir-los més responsabilitat en qualsevol dels escenaris possibles, no mirar tant de forma electoralista i mirar més pel bé del poble.

Amb personalismes no millorarem la situació actual, i si no ho aconseguim haurem defraudat a tots. No ens podem permetre quatre anys més perduts, és hora dels reptes.

COMPROMIS ha d’encetar un procés de reflexió compartida, on totes i tots participen, els joves, el col•lectiu dels verds, el col•lectiu del BLOC, membres independents de la candidatura...on s’escolte també als nostres votants; i entre totes i tots hem de ser capaços de gestionar, amb generositat, aquest bon resultat, pel bé d’Ontinyent.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobe que es tracta d'una proposta molt encertada que tanmateix constarà transmetre a la militància i més encara a l'ectorat no massa polititzat. Però tens raò al meu parer.

Anònim ha dit...

Jo he votat per primera vegada... a la meua família el BLOC d'Ontinyent no li fa massa gràcia. He votat Compromís per a no tindre un govern progressista descafeinat del PSOE, i així tindre un govern que sume, i que siga valencianista com aquell que no molt lluny es formarà a la Generalitat Valenciana com alternativa a la dreta del PP. Deixeu-se de romanços, Lina Insa ja especula en que serà l'alcaldesa i aixo no es deveres, el poble vol un govern de les esquerres, ja que la pluralitat de les forces d'esquerra te una força d'un 51% a Ontinyent, si afavoriu qe lina siga lalcaldesa, no votare mai al Bloc d'Ontinyent i tornareu a afonar-se.

Anònim ha dit...

La dreta socarrada,conservadora i mal educadate q estar fora de qualsevol govern democrata.
No feu elllit a ningú q eixa historia q voleu encetar pot passar mala factura. Lina i el seu Fili, a fer la ...............

Anònim ha dit...

mare meua com canten alguns comentaris.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Pues, pienso,que actuando de esta manera y marginando al PP, que ha sido la lista más votada, en las próxima elecciones se os va a pasar factura de nuevo y se os marginará, pues como veis la gente sigue votando por ""algo"" al pp, por lo cual harias muy marginandolo, por que no marginais a Lina, si no a sus votantes y la gente se revela.
Un consejo personal y como votante, deberias de dejar las rencillas personales y politiquillas y pensar en el pueblo y de que manera va a sallr más beneficiado, a mi entender una coalición de todos los partidos sería lo mejor, pues estarias todos representados, es inaudito que pidais que Lina dimita de su concejalia, sería en lugar de ser democráticas, tapariais una boca y eso es dictadura, aunque personalmente no os guste esta persona hay que respetar a todos. Si haceis lo contrario sereis unos dictadores, por lo cual viendo como pensais estariais traicionando vuestras ideas.
Simplemente os expreso mi humilde opinión como ciudadana, no escucheis a los de Valencia, ellos no nos solucionan nuestros problemas. ¡Pensad en el pueblo! y lo que más nos conviene.
Espero tengais la cordura de hacerlo así, lo contraria os pasará una factura muy dura.

Arxiu del blog