PROJECTE ONTINYENT 2011-2015 | BLOC | Coalició Municipal Compromís per Ontinyent

Ontinyent necessita d'un projecte polític obert, engrescador i de Regeneració Democràtica, un projecte que el BLOC vol liderar i al que esteu totes i tots convidats.Un projecte que ja té cap de llista: JOSEP FRANCÉS. Amb aquest blog encetem el treball per concretar i definir el projecte de ciutat que necessita Ontinyent. Ontinyent té Futur, hem de construir-lo entre tots.

Total de visualitzacions de pàgina:

12/4/11

Nota de Premsa: NO TOTS SOM IGUALS


Ja fa un temps que davant un escàndol de corrupció política, l’eixida a la llum de privilegis dels polítics o la mala gestió dels diners públics es tapa amb la “maleïda” frase TOTS SÓN IGUALS.

I amb eixa excusa que tots són iguals doncs ja els va bé a tots, no cal plantejar-se ni la reforma de la llei electoral, ni mesures reals per la regeneració democràtica.

La darrera setmana hem tingut un cas ben significatiu, resulta que els eurodiputats han decidit ells mateixos que continuen volant en classe preferent i no turista, mostrant la seua insensibilitat davant dels moments de dificultats econòmiques que moltes persones estan patint. I la defensa era ben curiosa, fins i tot eixien els eurodiputats acusant els diputats i senadors nacionals de viatjar en classe preferent a l’AVE...; per posar-se a plorar.

Però no, tots no som iguals. Aterrant a la realitat d’Ontinyent tenim una estructura política que ens consta 500.000 euros a l’any (5 regidors amb dedicació exclusiva, 6 càrrecs de confiança i la despesa per assistències a plens i comissions del regidors sense dedicació)

Nosaltres ja hem fet públic que apostem per reduir un 30% aquesta despesa, és a dir, reduir en 150.000 euros el cost dels politics, gest imprescindible per una reducció seriosa de la despesa corrent que l’ajuntament necessita per equilibrar el seu pressupost. Aquesta reducció és possible reduint 2 regidors amb dedicació exclusiva, 2 persones de confiança i una reducció de salari del 10%. Si està a les nostres mans sens dubte ho farem, és el nostre compromís.

I què opina el PP i el PSOE d’aquesta proposta? Mirant la llista que el PP presenta, la col·locació a la mateixa dels actuals 5 regidors amb dedicació exclusiva, sembla que fins i tot estant pensant a incrementar el nombre de regidors amb dedicació exclusiva; amb la que està caent, s’atrevirien?  I el PSOE? No ho sabem, però si a l’oposició ja necessitaven 2 regidors alliberats com assessors de la diputació de València, la cosa no pinta molt bé.

Hi ha gent que argumenta que una empresa amb quasi 300 treballadors, tampoc és una exageració 5 regidors amb dedicació exclusiva, i pot ser en altra conjuntura econòmica ho podríem acceptar, però algú pensa que havent reduït dos regidors amb dedicació exclusiva en aquesta legislatura, l’oferta cultural hauria sigut pitjor, o la gestió econòmica de l’ajuntament hauria creat més deute, o haguérem pogut aparcar i circular amb mes facilitat?, algú creu que eren necessaris 5 regidors amb dedicació exclusiva??

NO TOTS SOM IGUALS, nosaltres ja hem fet públic el nostre compromís.-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla perfecte, en la que està caient, a l'ajuntament,no es podria fer un ERE?

Els partits majoritaris us deixaran fer-ho?.

Adéu.

Anònim ha dit...

la situació a l'ajuntament es difícil, però no crec que siga necesari fer un ERE,.. ara si continua governant el PP amb la seua "eficaç" gestió, llavors no tardarà.

pana ha dit...

La realitat e la realitat cal reuduir la despesa, desde Obama, cameron, Artur Mas , tots tenen que retallar, el que passa es que ho diuen en passar eleccions,

La qüestió es per a hon es retalla, meseu textil, televisio ontinyent festes majors, de barris seveis socials.....

Anònim ha dit...

Trobe que al poble li cal una mica de seny, bona gestió... Espero honestament que el BLOC ho pugi fer.

Anònim ha dit...

La queüestió no és tant si fer o no fer un ERE. La qüestió és utilitzar els diners de l'ajuntament amb eficàcia i amb eficiència.
Tal i com diu la nota, probablement han hagut regidors/es amb dedicació exclusiva que, vista la feina feta al llarg dels darrers 4 anys no han estat mereixedors de tindre un salari d'uns 30.000 euros anuals.
Per tant, si es poden redistribuir els diners d'altra manera, reduïnt el cost de l'estructura política en un 30%, la despesa corrent en un 10%, tal i com proposa Compromís, i modificant les distribucions de les partides en funció de la prioritat dels serveis que s'han d'oferir a la ciutadania (exemple, per a mi, com a ciutadà d'a peu és més important mantindre o augmentar el pressupost en departaments com Serveis Socials o Promoció Econòmica en una conjuntura com la que estem atravessant que mantenir amb vora 140.000 euros una TVO que no aporta res de nou al ciutadà d'a peu, que ho està passant ma, es troba a l'atur i se li acaba el subsidi...). Al cap i a la fi, els polítics estan per servir als ciutadans i no per a "forrar-se" a costa dels ciutadans. O almenys així deuria ser, al meu entendre.
Per tant, crec que no s'ha de parlar de retalls, sinó de redistribució dels recursos tenint en compte els temps que corren.