PROJECTE ONTINYENT 2011-2015 | BLOC | Coalició Municipal Compromís per Ontinyent

Ontinyent necessita d'un projecte polític obert, engrescador i de Regeneració Democràtica, un projecte que el BLOC vol liderar i al que esteu totes i tots convidats.Un projecte que ja té cap de llista: JOSEP FRANCÉS. Amb aquest blog encetem el treball per concretar i definir el projecte de ciutat que necessita Ontinyent. Ontinyent té Futur, hem de construir-lo entre tots.

Total de visualitzacions de pàgina:

7/4/11

NOTA DE PREMSA: compromisos amb la Regeneració Democràtica.

El dimecres 6 d’abril, al centre cívic del Llombo es varem presentar el COMPROMISOS AMB LA REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA a les diferents entitats i associacions de veïns d’Ontinyent; Compromisos amb els que la coalició Compromís per Ontinyent es presentem el proper 22 de maig davant les ciutadanes i ciutadans.
A l’acte de presentació, Josep Francès, Candidat a l’alcaldia d’Ontinyent va exposar els següents compromisos:

1.- Limitació de mandats. Tots els components que el BLOC-INICIATIVA-VERDS COALICIÓ COMPROMÍS PER ONTINYENT presentats a les eleccions del 2011 signaran un compromís personal on es limita a 8 anys el seu mandat.

2.- Obligació de rendir comptes. S’ organitzarà anualment una assemblea oberta a la ciutadania on es rendirà compte del compliment dels compromisos.

3.- Reducció de regidors i personal de confiança amb dedicació exclusiva. La dedicació a la política l’entenem temporal i no professional. Reduirem un 30% el cost del polítics.

4.- Consensuarem amb la resta de grups municipals i les diferents associacions una política activa per dinamitzar la vida associativa i un nou model de participació, promovent noves formes de participació directa de la població.

5.- TVO: Reduir la despesa anual de la TVO. Apostem per un mitjà d’informació pública (que no propaganda) obert a qualsevol entitat, associació... que siga una eina educativa/cultural. L’actual model és insostenible econòmica i democràticament. Transparència i objectivitat en la relació de l’ Ajuntament amb els mitjans de comunicació.

6.- Regular el dret a proposar punts a incloure a l’ordre del dia del Ple Municipal, per part de qualsevol entitat-associació legalment inscrita a l’Ajuntament; així com a qualsevol persona amb el suport de 250 signatures.

7.- Habilitar a tots els plens, un torn de precs i preguntes del públic assistent, que començarà mitja hora abans de l’inici de la sessió plenària i tindrà una durada limitada de 30 minuts. (a tots els plens i abans, no com ara que tant sols es fa als plens ordinaris i al darrer punt de l’ordre del dia)

8.- Regular el dret d’intervenció de les associacions en el Ple Municipal en qualsevol punt per al que així ho sol·liciten amb antelació i justifiquen.

En total huit compromisos concrets, realitzables, que no costen diners, però de vital importància per la salut democràtica de la nostra societat. A l’ acte de presentació s’ha aprofitat per fer un repàs de molts temes que preocupen als veïns: Situació econòmica, futur de la Universitat, Nou Hospital, gestió cultural, cost e instal·lacions de la policia local, l’herència de Nadal....etc; un intercanvi d’opinions ben profitós, del que traiem dues conclusions:


Hi ha una preocupació gran de la ciutadania pel futur que ens espera com a CIUTAT. És necessari un canvi d’estil, un canvi de formes per afrontar el futur d’Ontinyent amb garanties.


*En general els partits que no tenen responsabilitat de govern “connecten” amb molts dels plantejaments de les entitats i associacions veïnals, però una vegada accedeixen al govern es trenca eixa connexió.

Fruit d’aquest acte, volem incloure un nou compromís amb la regeneració democràtica:
LA COMUNICACIO i INTERLOCUCIÓ AMB LES ENTITATS I ASSOCIACIONS VEÏNALS, CULTURALS, SOCIALS... SERA A PARTIR DEL 23 DE MAIG, UNA PRIORITAT PER A LA COALICIÓ COMPROMIS EN LA SEUA ACCIÓ DE GOVERN.
Ontinyent, 7 d’abril de 2011

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Em semblen adequades la majoria de les vostres propostes en matèria de Regeneració Democràtica, però hi ha una que no la acabe d'entendre, potser l'explicació queda massa ambigüa...
Em referisc a la TVO. Per una banda parleu de reduir costos, però d'altra voleu convertir-la en una eina educativa-cultural i oberta a la ciutadania. Actualment la TVO, des de l'entrada de la TDT i la fi de l'era analògica no té un canal propi, i ha d'arrendar un espai a una cadena privada d'àmbit comarcal. Això, segons tinc entés, ens ix prou car als ontinyentins i ontinyentines, i és un luxe que ha dia de hui en la conjuntura actual una ciutat com la nostra no es pot permetre...
Per tant, aposteu per continuar arrendant un espai a una cadena privada de la TDT (donada la impossibilitat de que TVO tinga un canal de TDT propi) o per contra aneu a estudiar altres possibilitats per fer de la TVO una eina educativa-cultural oberta a la ciutadania? Perquè entenc que si l'ajuntament ha de seguir arrendant espai a una cadena privada a la TDT, encara que la finalitat siga la que pregoneu, el servei seguirà resultant car al contribuient ontinyentí i això xoca frontalment amb la proposta que feu de reduir costos en la TVO...
Si algú poguera aclarir-me aquest punt us ho agrairia sincerament.
Un salut!

Anònim ha dit...

ES CERT, no es concreta el que fer amb TVO, caldrà tancar abans de les eleccions un acord al si de la coalició i fer una proposta concreta. Jo personalment, ho tinc clar i per lo vist a la reunió d’ahir amb veïns, sembla que no soc l’únic. L’actuació mes sensata es TANCAR TVO.
Joan Gilabert

Anònim ha dit...

per supostat, no cal pegar-li mes voltes, la TVO cal tancar-la i prou.

Anònim ha dit...

Però ni els plens es veurant???

Anònim ha dit...

Una possibilitat que se'm ocorre per tal que pogueren veure's els plens sense haver d'arrendar un canal de TDT seria emetre'ls via online a través de la web de l'ajuntament en "streaming". Imagine que això serà prou més barat que llogar un espai a la TDT i al mateix temps la ciutadania, si vol, pot tindre accés a veure el ple.

Anònim ha dit...

¿perque no penjeu una enquesta per vorer que opina la gent? TANCARIERS TVO SI/NO

miqUi ha dit...

Els plenaris es poden obrir a Internet. TVO pot existir mitjançant un canal d'Internet on tindre / si escau/ una programació en la millor de les propostes.

Personalment pense en tancar TVO també, Els plenaris mitjançant una aplicació internet TVO