PROJECTE ONTINYENT 2011-2015 | BLOC | Coalició Municipal Compromís per Ontinyent

Ontinyent necessita d'un projecte polític obert, engrescador i de Regeneració Democràtica, un projecte que el BLOC vol liderar i al que esteu totes i tots convidats.Un projecte que ja té cap de llista: JOSEP FRANCÉS. Amb aquest blog encetem el treball per concretar i definir el projecte de ciutat que necessita Ontinyent. Ontinyent té Futur, hem de construir-lo entre tots.

Total de visualitzacions de pàgina:

24/9/10

EL BLOC DAVANT LA INAUGURACIÓ DEL PALAU DE LA VILA

El BLOC d’Ontinyent vol felicitar-se i felicitar a tot el poble per la recent inauguració del Palau de la Vila, obra emblemàtica i històrica per a la nostra ciutat.

Sens dubte es tracta de un esforç encetat per la corporació anterior, on el BLOC des de la regiduria de patrimoni municipal va iniciar amb molta il.lusió i empenta el impuls definitiu per a poder portar a cap aquesta obra.

Va ser durant la seua legislatura abans del 2007 quan es va aconseguir la consecució i adjudicació del 1% de rehabilitació de patrimoni cultural on el BLOC amb el govern va portar a terme tota la tramitació per aconseguir aquesta important fita.

Així reconeixem el mèrit de l’anterior corporació que ha portat amb el seu esforç, treball i gran empenta els diners del Ministeri de Foment i la Conselleria com és el seu deure i als que també hem de donar les gràcies.

Ens alegra que aquest projecte finalment, se li aportaren els recursos per a la seua finalització. Sobretot i especialment, atenent la manca d’inversions que històricament ha patit i pateix la nostra ciutat.

Amb esta actuació, unida a les anteriors entre les anualitats de 2007 i 2009, aconseguirem que la recuperació del patrimoni històric i artístic local estiga més consolidat. Perquè sense cap dubte, el Palau de la Vila d’Ontinyent és un dels edificis històrics més representatiu del nostre poble.

Ens alegrem, també, perquè tal i com sol passar, el temps sempre posa les coses al seu lloc.

El BLOC anava per bon camí quan vàrem presentar el passat 2 de desembre de 2009 una esmena als Pressupostos de l’Estat, reclamant del Ministeri de Foment un nou conveni per a finalitzar, per concloure, la recuperació integral de el Palau de la Vila.

Una esmena que en cap cas vàrem tindre l’oportunitat de debatre al Ple Municipal. Una esmena que parlava de la quarta i última fase per a la recuperació dels soterranis del Palau i per a l'equipament de l'edifici.

En aquell moment va tornar a quedar en evidència que per alguns, el govern municipal en aquest cas, encara pesa més qui presenta la iniciativa que la finalitat d’una proposta que, com ara queda demostrat, era i és molt positiva per als interessos col·lectius d’Ontinyent i els seus ciutadans. Per a la recuperació del necessitat Centre Històric.

Però és que, a més a més, en novembre del passat 2009, ja alertàvem que la Generalitat s'oblidava d'Ontinyent als seus Pressupostos de 2010. Ni figurava el Palau ni cap altra de les tantes inversions que el nostre poble necessita i que segurament a partir d’ara i segons s’acosten les properes eleccions locals se’ns aniran anunciant.

Amb una subvenció del Projecte co-finançat pel Fons Europeu per al Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana, enguany han arribat 600.000€ .

Una dotació important que ens ha permès continuar amb la rehabilitació de l'edifici i amb la continuïtat dels llocs de treball creats amb esta obra.

El BLOC, insistim, en alegrem continuarem exigint a l'Estat i a la Generalitat les dotacions pendents i necessàries que en pertoquen als ontinyentins.

Ontinyent 24 de setembre de 2010