PROJECTE ONTINYENT 2011-2015 | BLOC | Coalició Municipal Compromís per Ontinyent

Ontinyent necessita d'un projecte polític obert, engrescador i de Regeneració Democràtica, un projecte que el BLOC vol liderar i al que esteu totes i tots convidats.Un projecte que ja té cap de llista: JOSEP FRANCÉS. Amb aquest blog encetem el treball per concretar i definir el projecte de ciutat que necessita Ontinyent. Ontinyent té Futur, hem de construir-lo entre tots.

Total de visualitzacions de pàgina:

6/10/11

2000 escolars d’Ontinyent participen de l’activitat vinculada al 9 d’octubre que té lloc al barri de La Vila

Prop de 2000 escolars de primària procedents de la pràctica totalitat dels col.legis de la ciutat estan participant estos dies de l’activitat turístic-educativa vinculada al 9 d’octubre que està duent a terme al barri de La Vila l’empresa local Voraserra amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent. L’alcalde, Jorge Rodríguez, el regidor de Turisme, Joan Sanchis, i el d’educació, Pepe Pla, visitaven aquest matí l’activitat per fer un seguiment de la mateixa.

“És una activitat important perquè dona a conèixer el nostre patrimoni i riquesa històrica als infants”, assenyala el regidor de turisme, Joan Sanchis, qui afegeix que des del seu departament “volem donar a conèixer, revitalitzar i potenciar els nostres recursos, per a afavorir l’activitat econòmica i dinamitzar la vida social, cultural i en aquest cas també educativa a la ciutat”.

Per la seua banda, el regidor d’eduació, Pepe Pla, destacava que amb aquesta activitat, que coincideix amb la festa del 9 d’octubre, “es possibilita que 2000 alumnes coneguen la història d’Ontinyent de la ma d’una empresa local, d’una manera amena i al mateix temps ompli de vida els carrers del barri de La Vila. Pensem que el resultat és molt positiu i col.laborar com a Ajuntament amb estes iniciatives ens ompli de satisfacció”.

Des del passat dia 3 i fins el 14 d’octubre (a excepció dels dies 8 i 9), participen de l’activitat diàriament uns 200 xiquets i xiquetes, que, segons apunta el gerent de Voraserra, Alfred Montés, “estan ben atesos, es sorprenen i sobretot aprenen coses. La valoració que ens han transmés els responsables educatius per ara és molt positiva, alguns d’ells ens han demanat inclús poder adaptar l’activitat per a l’ensenyament infantil i per a ESO”.

Durant la visita els escolars, dividits per grups, reben explicacions de la història d’Ontinyent a mesura que visiten determinats llocs com la Llotja del Mostassaf, el carrer Callarís, o el Llavador. La vessant didàctica arriba de la ma de personatges com un descendent d’un dels soldats del Cid que conta algunes coses sobre el concepte de Mossàrabia i de l’estada del Cid a Ontinyent; el fantasma del fill de Llop de Vaello que parla sobre el repartiment o els cognoms ontinyentins; o un llaurador morisc que parla d’etimologia i l’oritge d’algunes paraules com Llombo o Almaig.